Verkliga historier

Du är inte ensam

Det finns andra som har gått igenom det du går igenom, eller liknande. Nedan finns korta, anonyma, historier från människor vi har hjälpt.

“Jag hade en illusion om att kriminaliteten skulle ta mig till frihet”

En frihet från ansvar och en ekonomisk frihet. Jag körde över alla som kom i min väg men förstod inte att de jag skadade mest var mig själv och min familj. Friheten ledde mig till att åklagaren yrkade på livstid för mord. Mina bröder mördades, mina bröder svek mig. Jag var ensam kvar. Fyra väggar i en cell. Fängelse, gäng och död.

Jag fick en andra chans, och tog den.

“Stressen tog över mitt liv”

På grund av alla konflikter så kunde jag inte ens besöka min mamma. Jag tappade mig själv och och litade till slut inte ens på min egen familj. Jag såg bara döden eller livstid som ett slut tills jag hörde om Vision 24.

Dom hjälpte mig till en ny stad och jag kunde börja om. Idag har jag ett heltidsarbete och har arbetat med mina trauman. Min mamma gråter av lycka istället.

“Det skulle ha varit jag”

Allt det som jag trodde var min mening med livet raserades av gängkrigen. Konflikterna eskalerade till interna bråk oss vänner emellan. Jag såg min vän bli mördad med skott i huvudet. Skotten var menade mot mig, det skulle varit jag. Vision 24 hämtade mig till en ny plats, jag fick samordnare, kontaktperson och ett helt nätverk av personer som ville mig väl.

Idag har jag heltidsarbete och betalar av mina skulder. Jag har arbetat med min sorg och mina värderingar. Jag trodde aldrig att det fanns den här hjälpen som jag har fått.

“Jag pallade inte göra mer tid”

Min sista volta blev en ögonöppnare. Jag var helt plötsligt äldst, de yngre hade kunnat vara mina egna barn. Jag var helt slut som människa efter alla är på kåken. Jag träffade Vision 24 som sa att det aldrig är för sent.

Dom hämtade mig vid muck till en ny stad. Idag läser jag en utbildning och har fått kontakt med mina barn. Jag är stolt över mig själv och har ett eget värde.

“I början var pengarna värt det”

Jag började tidigt och hade driftat i många år. Till slut blev avundsjukan för stor och alla vände sig mot varandra. Drogerna blev tyngre och missunnsamheten spreds. Jag såg döden flera gånger men duckade själv den. Till slut var pengarna inte ens värt det.

Idag lever jag lugnt med frid tack vare Vision 24. Jag bor i en annan stad med skyddade personuppgifter. Vision 24 hjälper mig dagligen och jag har snart ett arbete.

“Att få chansen att börja om, på riktigt. Det går inte att sätta ord på”

Ingen av oss föddes med en tro om att det skulle sluta så här

Gänglivet äter upp oss, vi vill inte det här. Vi har sett nog och vill något annat. Våra drömmar var av annorlunda karaktär.
Resan kommer inte vara enkel men vi lovar att vi gör resan tillsammans med dig, du kommer inte behöva göra det ensam.

Ingen av oss föddes med en tro om att det skulle sluta så här

Gänglivet äter upp oss, vi vill inte det här. Vi har sett nog och vill något annat. Våra drömmar var av annorlunda karaktär.
Resan kommer inte vara enkel men vi lovar att vi gör resan tillsammans med dig, du kommer inte behöva göra det ensam.